על היישוב
כפר הורדים הינה מועצה מקומית בצפון השוכן במערב הגליל, מספר תושבים 5,558. היישוב סמוך לעיר מעלות והוא שייך לאשכול הרשויות גליל מערבי.כפר ורדים החל את דרכו בשנת 1979 כאשר מינהל מקרקעי ישראל העניק לתעשיין סטף ורטהיימר הרשאה לתכנן, לפתח ולהקים בהתאם לחזונו ישוב קהילתי במסגרת תוכנית אשר כללה את הרחבתו של אזור התעשייה מגדל-תפן. במסגרת התוכנית, כפר ורדים נועד להיות יישוב קהילתי איכותי אשר יפעיל מערכות מפותחות של חינוך ותרבות שיהיה בהן כדי למשוך לאזור הגליל אוכלוסייה חזקה מגוש דן וממרכז הארץ.
כחמש שנים מאוחר יותר, הוקם המבנה הראשון בכפר ורדים שהיה לא פחות מבית ספר יסודי. המטרה אשר עמדה מאחורי הקמתו של בית הספר היסודי הייתה להפחית את התלות של התושבים העתידיים ביישובי הסביבה. לאחר ההחלטה לקרוא ליישוב כפר ורדים, התקבלה גם החלטה כי רחובותיו של המקום ייקראו על שם נחלים, עצים, פרחים והרים, ולא על שם אישי ציבור. הייתה גם כוונה לקרוא ליישוב "עיר ורדים" אך התושבים החדשים התעקשו על הביטוי "כפר". ואכן, מדובר היה בניסיון לעגן בשם היישוב את אורח החיים הכפרי והקהילתי במקום. כיום, כפר ורדים הוא בהחלט יישוב מצוין בגליל המהווה אבן שואבת עבור משפחות ישראליות מכל רחבי הארץ. חיי הקהילה הכפריים והקהילתיים ביישוב הפכו זה מכבר לאחד מסמליו של כפר ורדים.
למי זה מתאים?
תושבי כפר ורדים הינה אוכלוסיה איכותית ומוקפדת מכלל גווני הקשת ובמנעד עיסוקים רחב.
מדובר באחד היישובים אשר נהנים מאיכות סביבה ואיכות חיים מהגבוהות בישראל. החזון של כפר ורדים יונק מתוך תפיסה של מצוינות ותושבי היישוב עושים כל שביכולתם על מנת להגשים את היעד הנ"ל. מדובר בחזון אשר מתאים לאופי היישוב, על יתרונותיו וסגולותיו.
בכפר ורדים מערכות חינוך מהטובות במדינת ישראל
קרבה לצירי תחבורה ראשיים,ביישוב מרכזי מסחר ,בריכה ,מרפאות ,ומעטפת שירותים חברתייים רחבה
בכפר ורדים מרבית הנכסים הם צמודי קרקע ,פרט לפרוויקטים ממוקדים בבנייה רבויה.
צביון אוכלוסיה חילוני.
בתי ספר ומוסדות חינוך
ניסויי על איזורי תפן חט"ב, תיכון
בית חינוך קהילתי"קשת יסודי
בית הספר אמירים כפר ורדים חט"ב, תיכון
בה"ס הניסויי תפן יסודי